Νηστίσιμοι λουκουμάδες με ζάχαρη: Αφράτοι και πεντανόστιμοι – Το πιο απολαυστικό γλυκό για την νηστεία της Σαρακοστής

Νηστίσιμοι λουκουμάδες με ζάχαρη: Αφράτοι και πεντανόστιμοι – Το πιο απολαυστικό γλυκό για την νηστεία της Σαρακοστής

Λουκουμάδες: Η ωραιότερη συνταγή

Ένα από τα αγαπημένα γλυκά, τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων είναι οι λουκουμάδες (ντόνατ), οι οποίοι φτιάχνονται με αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λάδι. Μάλιστα, υπάρχουν και διάφορες παραλλαγές, όπως με σοκολάτα, μαρμελάδα ή  κρέμα, που αν και αυξάνουν το θερμιδικό φορτίο, η γεύση τους είναι ονειρική. Να τονιστεί βέβαια, πως στο συγκεκριμένο γλυκό, οι υψηλές θερμίδες προέρχονται κυρίως από το λάδι που χρησιμοποιείτε για το τηγάνισμα και τη ζάχαρη.

Νηστίσιμοι λουκουμάδες με ζάχαρη: Αφράτοι και πεντανόστιμοι – Το πιο απολαυστικό γλυκό για την νηστεία της Σαρακοστής

Η εκτέλεση των νηστίσιμων λουκουμάδων

ΥΛΙΚΑ
1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις. -1 ποτήρι νερό. -1 φακελάκι μαγιά. -3 με 4 κουταλιές ζάχαρη. -Λίγο αλάτι. -1 βανίλια. -1/2φλ βιτάμ λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη ,τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο. -Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. -Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό. -Αφήνουμε τη ζύμη “να ξεκουραστεί” και να φουσκώσει….Και μετά πλάθουμε τους λουκουμάδες τους οποίους και αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη πριν τους τηγανίσουμε. –Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ενώ τους βάζουμε να τραβήξουν το πλεονάζον σε χαρτί κουζίνας. Τους ζαχαρώνουμε αμέσως ζεστούς για να κολλήσει πάνω τους η ζάχαρη.

Ξεκινήστε να βγάζετε τα χειμωνιάτικα: Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τη μεταβολή του καιρού

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Αντρέας – Το ανακοίνωσε ο Μπιμπίλας

Άσχημα νέα για όλους τους Έλληνες, θα μαγειρεύουν πλέον με σπορέλαιο – Έρχεται το «τέλος» για το ελαιόλαδο

Μου λείπεις μάνα, η μυρωδιά σου, η παρέα σου, όλα σου – Έλα έστω μια μέρα να τα πούμε και μετά φεύγεις ξανά για πάντα»

Σεισμός – Eπεiγov: Τι κάνουμε σε περίπτωση Σεισμού – Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε, Άλλαξαν οι οδηγίες

Προτεινόμενα