Νοστιμιά από άλλο πλανήτη: Vegan μακαρόνια μπολονέζ με φανταστικό κιμά από φακές

Vegan μακαρόνια μπολονέζ: Υπέροχη συνταγή έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Πρόκειται για μια συνταγή που θα την φτιάχνεται ξανά και ξανά γιατί θα νομίζετε πως τρώτε κανονικό κιμά. Ένας έξυπνος τρόπος για να φάνε τα παιδάκια σας όλες τις φακές τους.

Αυτή τη συνταγή πρέπει να την προσέξετε και να τη δοκιμάσετε. Κιμάς από φακές που μας δίνει μια απίθανη vegan μπολονέζ! Το μυστικό είναι να δημιουργήσουμε μια πηχτή σάλτσα με πολλά μυρωδικά και οι φακές να είναι al dente. Δεν καταλαβαίνεις ότι τρως φακές! Πραγματικά μιλάμε για μεταμόρφωση. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

ΥΛΙΚΑ:

  • 140γρ. κρεμμύδι
  • 250γρ. φακές
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 50γρ. πιπεριά
  • 100γρ. καρότο
  • 2φλ. νερό
  • 500γρ. ντομάτα
  • 5κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • μαϊντανό
  • αλάτι κ πιπέρι

Vegan μακαρόνια μπολονέζ: Η εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύουμε ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι. (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζουμε λίγο ζεστό νερό).
  • Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο.
  • Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα