Νοστιμιά από τις λίγες: Απίθανο φαγητό με μελιτζάνες στο φούρνο με πουρέ πατάτας και κιμά

Μελιτζάνες: Δείτε την εκτέλεση της συνταγής

Μία υπέροχη κυριακάτικη συνταγή ήρθε στο φως της δημοσιότητας και είναι ένα πιάτο με μελιτζάνες μαγειρεμένες στο φούρνο με βελούδινο πουρέ πατάτας και φυσικά μοσχαρίσιο κιμά.

Τα υλικά της συνταγής για μελιτζάνες

1 κιλό μελιτζάνες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
Μαϊντανός
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 ντομάτες
Αλάτι-Πιπέρι
6 πατάτες
100 γρ βούτυρο
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο
150 ml γάλα
200 γρ κίτρινο τυρί

Η εκτέλεση της συνταγής με μελιτζάνες

Ξεκινάμε με την γνωστή μας πλέον διαδικασία ξεπικρίσματος των μελιτζανών. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες.

Έπειτα, τις βάζουμε σε νερό με αλάτι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.

Κατόπιν, τις στραγγίζουμε και τις ψήνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, προσθέτοντας αλάτι και ελαιόλαδο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να μαλακώσουν.

Συνεχίζομε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τις ντομάτες.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο. Όταν ροδίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε και καβουρδίζουμε καλά τον κιμά.

Στη πορεία, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι τα υλικά μας να χάσουν τα υγρά τους.

Παράλληλα, βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε όσο είναι καυτές.

Ενσωματώνουμε το βούτυρο, αλάτι, μοσχοκάρυδο και το γάλα.

Έπειτα, απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί 40 εκατοστών, στο οποίο έχουμε βάλει λίγο λάδι.

Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και από πάνω τον πουρέ πατάτας, όπως φαίνεται και στο βίντεο της συνταγής.

Τέλος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι το φαγητό μας να ροδίσει.

Πρόκειται για μία πολύ νόστιμη συνταγή με μελιτζάνες που έχει γίνει από τις αγαπημένες μου. Πες μου αν σου άρεσε κι εσένα!

Δείτε τα βήματα της συνταγής με μελιτζάνες

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων