Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά – Η συνταγή που θα σου γίνει έμμονη ιδέα

by Newsroom i-diakopes.gr
Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά – Η συνταγή που θα σου γίνει έμμονη ιδέα

Εναλλακτική μακαρονάδα μπολονέζ από τον Πάνο Ιωαννίδη με λουκάνικο και μυζήθρα. Ο γνωστός σεφ προτείνει μια διαφορετική παραλλαγή της περίφημης σάλτσας κιμά βάζοντας κομμάτια λουκάνικου.

Υλικά

500 ml ελαιόλαδο
200 γρ.κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2μεγάλες σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
350 γρ.κιμάς από λεπτά λουκάνικα (όχι τυποποιημένα )
900 γρ.ντοματίνια (κομμένα στα 4)
270 mlκόκκινο κρασί
1κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
κ.γ. κανέλα σε σκόνη
4 μπαχάρια
2 γαρύφαλλα
1 κ.σ. βούτυρο
q.s.αλάτι
q.s.πιπέρι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
480 γρ.παπαρδέλες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά – Η συνταγή που θα σου γίνει έμμονη ιδέα

Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά – Η συνταγή που θα σου γίνει έμμονη ιδέα

Υλικά

500 ml ελαιόλαδο
200 γρ.κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2μεγάλες σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
350 γρ.κιμάς από λεπτά λουκάνικα (όχι τυποποιημένα )
900 γρ.ντοματίνια (κομμένα στα 4)
270 mlκόκκινο κρασί
1κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
κ.γ. κανέλα σε σκόνη
4 μπαχάρια
2 γαρύφαλλα
1 κ.σ. βούτυρο
q.s.αλάτι
q.s.πιπέρι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
480 γρ.παπαρδέλες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε καλά για 15΄ ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ξύνουμε την κατσαρόλα, για να ξεκολλήσουμε τυχόν κομμάτια κιμά που έχουν κολλήσει.
Αφήνουμε το κρασί να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τη μπολονέζ για 45΄ με 50΄(σκεπασμένη για καπάκι), ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην “πιάσει”.
Στα τελευταία 10΄αφαιρούμε το καπάκι, για να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό, αλατίζουμε καλά και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένη με καπάκι.
Μόλις βράσει το νερό,ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10΄.
Σουρώνουμε, αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε με την τριμμένη μυζήθρα.

Έτσι είναι χωρίς ρετούς το σώμα της Αγγελικής Νικολούλη στα 60, οι φώτο που κυκλοφορούν και «κλείνουν στόματα»

Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε τη μηχανή πασίγνωστου ηθοποιού, σέρνοντάς την για μέτρα επί της λεωφόρου Συγγρού

Έκτακτο: Μεγάλος σεισμός τώρα ταρακουνάει την Ελλάδα

Πάμφθnνα είδη σπıτιού, εξαıρετική ποıότnτα: Η Ελληνıκή εταιρiα που απεıλεi τα ΙΚΕΑ, έχει 600 παραγγελiες τη μέρα

Παναγιώτης Ραφαήλ: O μικρός “ήρωας”, έκλεισε τα 6, σβήνει το κεράκι και όλοι του εύχονται «χρόνια πολλά»

Προτεινόμενα