Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει την πρόταση για ενναλλακτικά μακαρόνια με κιμά – Η συνταγή που θα σου γίνει έμμονη ιδέα

Εναλλακτική μακαρονάδα μπολονέζ από τον Πάνο Ιωαννίδη με λουκάνικο και μυζήθρα. Ο γνωστός σεφ προτείνει μια διαφορετική παραλλαγή της περίφημης σάλτσας κιμά βάζοντας κομμάτια λουκάνικου.

Υλικά

500 ml ελαιόλαδο
200 γρ.κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2μεγάλες σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
350 γρ.κιμάς από λεπτά λουκάνικα (όχι τυποποιημένα )
900 γρ.ντοματίνια (κομμένα στα 4)
270 mlκόκκινο κρασί
1κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
κ.γ. κανέλα σε σκόνη
4 μπαχάρια
2 γαρύφαλλα
1 κ.σ. βούτυρο
q.s.αλάτι
q.s.πιπέρι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
480 γρ.παπαρδέλες

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

500 ml ελαιόλαδο
200 γρ.κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2μεγάλες σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
350 γρ.κιμάς από λεπτά λουκάνικα (όχι τυποποιημένα )
900 γρ.ντοματίνια (κομμένα στα 4)
270 mlκόκκινο κρασί
1κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
κ.γ. κανέλα σε σκόνη
4 μπαχάρια
2 γαρύφαλλα
1 κ.σ. βούτυρο
q.s.αλάτι
q.s.πιπέρι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
480 γρ.παπαρδέλες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε καλά για 15΄ ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ξύνουμε την κατσαρόλα, για να ξεκολλήσουμε τυχόν κομμάτια κιμά που έχουν κολλήσει.
Αφήνουμε το κρασί να πάρει βράση και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε τη μπολονέζ για 45΄ με 50΄(σκεπασμένη για καπάκι), ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην “πιάσει”.
Στα τελευταία 10΄αφαιρούμε το καπάκι, για να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι, το βούτυρο.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό, αλατίζουμε καλά και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, σκεπασμένη με καπάκι.
Μόλις βράσει το νερό,ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10΄.
Σουρώνουμε, αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε με την τριμμένη μυζήθρα.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα