Μπιφτέκια: Το μυστικό για να γίνουν αφράτα και ζουμερά
Τα ζουμερά μπιφτέκια θέλουν τον τρόπο τους και τα μυστικά τους. Γι’ αυτό σήμερα σας παρουσιάζουμε όλα τα κόλπα πως να μαγειρέψετε τα πιο αφράτα μπιφτέκια.
Τη στιγμή που τσιτσιρίζει ένας κεφτές στο τηγάνι και κατακλύζει με τη σκανδαλιστική μυρωδιά του την κουζίνα όλοι αναρωτιούνται αν θα βγει σαν της μαμάς ή της γιαγιάς. Γι’ αυτό πριν καν πέσει στο καυτό λάδι, χρειάζεται να μάθουμε μερικά μυστικά του για να βγει αφράτος και μυρωδάτος στο πιάτο.
Μπιφτέκια: Τα μυστικά επιτυχίας
Ένα από αυτά τα μυστικά επιτυχίας είναι η υγρασία. Μάλιστα καλά ακούσατε! Ο κανόνας λέει πώς η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.