Οι σεφ αποκαλύπτουν το μυστικό τους: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις πατάτες
Επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τις πατάτες, σας αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά των σεφ για να απογειώσετε την γεύση τους. Είναι που είναι πεντανόστιμες γιατί να μην τις κάνετε ακόμα πιο λαχταριστές με μερικά απλά κόλπα;
Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής).
Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.
Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.
Αυτα είναι τα μυστικά των σεφ για τις πιο λαχταριστές πατάτες
Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.
Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.
Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.