Πατάτες φούρνου: Τα μυστικά που θα τις απογειώσουν
Αν έχεις καλοψημένες πατάτες φούρνου ότι και να τρως θα είναι νόστιμο, αφού συνοδεύουν εξαιρετικά κάθε πιάτο. Επομένως αν μάθεις να τις φτιάχνεις σωστά… δεν θες και τίποτα άλλο.
Ένα από τα πιο κλασικά ελληνικά γεύματα είναι οι πατάτες στον φούρνο είτε με κρέας είτε με λαχανικά. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμες οι πατάτες στον φούρνο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους σεφ, για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα, δηλαδή 5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.
Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στη μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.
Περισσότερες συμβουλές για τις πατάτες φούρνου
Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δε σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως, καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.
Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δε σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μη μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπίρα και μετά σουρώστε τις.
- 15 πατάτες baby φρέσκες
- ελαιόλαδο
- άνθος αλατιού
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
Η σωστή εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου
- Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου, πλένουμε πρώτα τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους για 15 λεπτά.
- Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν σαν τις τηγανητές.