Όλο το κόλπο είναι αυτό το μυρωδικό: Η πιο γρήγορη και νόστιμη τυρόπιτα που θα ζητούν συνέχεια τα παιδιά σας

Όλο το κόλπο είναι αυτό το μυρωδικό: Η τυρόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Σας έχουμε μια νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν. Πρόκειται για μια συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα με ένα μυστικό που κρύβεται στο μυρωδικό και η γεύση θα απογειωθεί.

Υλικά

  • 1 συσκευασία (450 γρ.) φύλλα κρούστας
  • 5 αβγά
  • 1 L φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρι φέτα
  • 200 γραμμάρια ανάμεικτο τριμμένο τυρί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξερό δυόσμο

Όλο το κόλπο της λαχταριστής τυρόπιτας είναι στο μυρωδικό

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα φύλλα από την συσκευασία τους, ξεχωρίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
  • Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε τα φύλλα μία φορά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε το υγρό μείγμα.
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέτουμε την φέτα, το ανάμεικτο τριμμένο τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά φύλλα κρούστας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα φύλλα που μας έμειναν σε λαδωμένο ταψί, καλύπτουμε με το μισό μείγμα του μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπα μείγμα.
  • Πιέζουμε ελαφρώς να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  • Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων