Όλο το κόλπο είναι σε αυτό το μυρωδικό: Η πιο γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας

Όλο το κόλπο είναι σε αυτό το μυρωδικό: Η πιο λαχταριστή τυρόπιτα που δεν θα βαρεθούν να τη τρώνε τα παιδιά σας

Είναι γνωστό πως τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα όμως, θα ξετρελάνει όχι μόνο τα παιδιά σας αλλά και όλους τους μεγάλους. Ακολουθεί μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μην ξεχάσετε το κόλπο βρίσκεται στο μυρωδικό!

Υλικά

  • 1 συσκευασία (450 γρ.) φύλλα κρούστας
  • 5 αβγά
  • 1 L φρέσκο γάλα πλήρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρι φέτα
  • 200 γραμμάρια ανάμεικτο τριμμένο τυρί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξερό δυόσμο

Όλο το κόλπο βρίσκεται στον ξερό δυόσμο – Το μυρωδικό που θα απογειώσει την τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα φύλλα από την συσκευασία τους, ξεχωρίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
  • Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε τα φύλλα μία φορά, για να ψηθούν πιο ομοιόμορφα.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε το υγρό μείγμα.
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέτουμε την φέτα, το ανάμεικτο τριμμένο τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά φύλλα κρούστας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα σπασμένα φύλλα που μας έμειναν σε λαδωμένο ταψί, καλύπτουμε με το μισό μείγμα του μπολ και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και το υπόλοιπα μείγμα.
  • Πιέζουμε ελαφρώς να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  • Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα