Ομελέτα: Η συνταγή για την ωραιότερη ομελέτα φούρνου
Μια εντελώς διαφορετική συνταγή για ομελέτα φούρνου καταγράφεται στο παρακάτω άρθρο και σας εγγυόμαστε την απόλυτη επιτυχία. Σίγουρα, αφού την φτιάξετε την πρώτη φορά, μετά θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Τα υλικά για την ομελέτα φούρνου
Υλικά
9 αυγά
1 συσκευασία λουκάνικων για χοτ ντογκ (περίπου 5 μέσα)
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα γάλα
1 κ.σ. μπείκιν πάουντερ
1/4 κούπα ελαιόλαδο
3 κ.σ. τριμμένη φέτα
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφετε τη φόρμα με το λάδι.
Βάζετε προσεκτικά τα λουκάνικα λυγίζοντάς τα ελαφρά.
Χτυπάτε τα αυγά προσθέτουμε το αλεύρι να γίνει ένας λείος χυλός, διαλύετε το baking στο νερό και το περοσθέτετε στο μείγμα.
Ανακατεύοντας ελαφρά, προσθέτετε τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Με κουτάλα βάζετε προσεκτικά στη φόρμα το μείγμα για να μην κουνηθούν και πέσουν τα λουκάνικα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα ώσπου ροδίσει.
Κατόπιν περιμένετε 5 λεπτά και ξεφορμάρετε σε πιάτο. Μπορείτε να τη συνοδέψετε με ντομάτα, μαρούλι σαλάτα ή ακόμα και με ψωμί με μαρμελάδα!