Όπως στη ταβέρνα: Οι πιο λαχταριστοί και ζουμεροί κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο για να γίνουν ελαφριοί

Όπως στη ταβέρνα: Κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο που κλέβουν την παράσταση

Ένα φαγητό που μας θυμίζει ταβερνάκι, θάλασσα και καλή παρέα. Αυτή η συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο θα γίνει η αγαπημένη σας και μόλις τους φτιάξετε, οι δικοί σας θα τους εξαφανίσουν.

Υλικά

  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πατάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 150γρ. ανθότυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο

Εκτέλεση

Πλύνε καλά το κολοκυθάκι και τρίψ’ το σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλάτισε το και άφησε το να βγάλει τα υγρά του. Στο μεταξύ, βάλε την πατάτα σου να βράζει και αφού βράσει, τρίψ’ την σε ένα μπολ.

Μόλις περάσει το μισάωρο, στύψε με τα δυο σου χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα ρίξ’ το στο μπολ με την τριμμένη πατάτα.

Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά- άνηθο, αυγό, ανθότυρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι. Πρόσθεσε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 180.

Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκίνα να πλάθεις τα κολοκυθοκεφτεδάκια σου. Βάλ’ τα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν! Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι και πεντανόστιμοι.

Σέρβιρε με τζατζίκι!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα