Όπως τη φτιάχνει η γιαγιά: Αφράτη γαλατόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού και πασπαλισμένη με καστανή ζάχαρη και κανέλα

by Newsroom i-diakopes.gr
Όπως τη φτιάχνει η γιαγιά: Αφράτη γαλατόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού και πασπαλισμένη με καστανή ζάχαρη και κανέλα

Γαλατόπιτα: Το παραδοσιακό γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια παραδοσιακή γαλατόπιτα. Και εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε στο πι και φι όπως την έκανε και η γιαγιά μας.

Ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 400 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. σιμιγδάλι
  • ελάχιστο αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
  • 4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
  • κανέλα
  • 150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)

Όπως τη φτιάχνει η γιαγιά: Αφράτη γαλατόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού και πασπαλισμένη με καστανή ζάχαρη και κανέλα

Η εκτέλεση για τη γαλατόπιτα

  • Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.

Έξαλλος ο Γκλέτσος έκλεισε το τηλέφωνο on air – «Τις ανεμογεννήτριες τις ξέρω καλά, με πίεσε ο χρόνος» (video)

Όλη η Ελλάδα βλέπει αυτή την εκπομπή στο κανάλι OPEN: Σαρώνει σε τηλεθέαση & τα άλλα κανάλια τρώνε τη σκόνη του

Καιρός: Πολικό jet stream φέρνει χιόνια μέσα στις πόλεις – Πού θα το «στρώσει» σε λίγες ώρες

Εύα Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρούν σε διαζύγιο

Το μυστικό αν θα γίνουμε φτωχοί ή πλούσιοι κρύβεται στην παλάμη του χεριού μας

Προτεινόμενα