Γαλατόπιτα: Το παραδοσιακό γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια παραδοσιακή γαλατόπιτα. Και εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για να τη φτιάξετε στο πι και φι όπως την έκανε και η γιαγιά μας.
Ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλυκό με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Η είδηση της ημέρας
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 400 γρ. ζάχαρη καστανή
- 200 γρ. σιμιγδάλι
- ελάχιστο αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
- 4 αυγά (βιολογικής γεωργίας)
- κανέλα
- 150 γρ. βούτυρο (βιολογικής προέλευσης)
Η εκτέλεση για τη γαλατόπιτα
- Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο μέσα στη κρέμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τη γαλατόπιτα για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180 C.
- Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντας τη με κανέλα και λίγο ζάχαρη καστανή.