Ό,τι πιο νόστιμο: Η απλή συνταγή για αλμυρά muffins με στήθος κοτόπουλου χωρίς γλουτένη – Πεντανόστιμα και αφράτα

Ο,τι πιο νόστιμο: Αυτά τα αλμύρα muffins με στήθος κοτόπουλου θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό για την επόμενη μπουκιά

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και πρέπει να βγάλουν από την διατροφή τους ορισμένες τροφές. Ωστόσο υπάρχει λύση για όλα. Ακόμα και αν δεν έχετε δυσανέξια στην γλουτένη, αυτα τα muffins είναι τόσο νόστιμα που θα τα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα

Η συνταγή είναι απλή

Υλικά

  • 200γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτά μπαστουνάκια πάχους 0,5εκ.
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 160γρ. Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 130ml γάλα
  • 100γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
  • ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αλμυρά muffins με στήθος κοτόπουλου και χωρίς γλουτένη

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Aλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για muffins.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά, τη φαρίνα, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα του τηγανιού και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.


Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες φόρμες και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα muffins. Τα σερβίρετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα