Ότι πρέπει για τη λιγούρα: Αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο με χαμηλά λιπαρά και φρέσκα μυρωδικά – Έτοιμη μόλις σε 20 λεπτά

by Newsroom i-diakopes.gr
Ότι πρέπει για τη λιγούρα: Αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο με χαμηλά λιπαρά και φρέσκα μυρωδικά – Έτοιμη μόλις σε 20 λεπτά

Ότι πρέπει για τη λιγούρα: Λαχταριστή και ελαφριά τυρόπιτα χωρίς πολλές θερμίδες

Θα μοσχοβολήσει το σπίτι με αυτή την αρωματική τυρόπιτα. Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη στην ετοιμασία και το αποτέλεσμα είναι από άλλο πλανήτη.

Λαχταριστή και αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο, για εσάς που κουράζεστε να ανοίγετε φύλλο ή δεν αγαπάτε το φύλλο. Με χαμηλά λιπαρά και έτοιμη σε 20′! Αυτή η συνταγή είναι ονειρική και από θέμα γεύσης και από προετοιμασίας.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 750 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πάπρικα σε νιφάδες

Ότι πρέπει για τη λιγούρα: Αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο με χαμηλά λιπαρά και φρέσκα μυρωδικά – Έτοιμη μόλις σε 20 λεπτά

Cottage cheese casserole on a baking sheet. Homemade pie. Kitchen mittens. Dessert

Η συνταγή για την αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο που είναι ό τι πρέπει για την λιγούρα

Διαδικασία

  • Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.
  • Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.

Ξεκινήστε να βγάζετε τα χειμωνιάτικα: Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τη μεταβολή του καιρού

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Αντρέας – Το ανακοίνωσε ο Μπιμπίλας

Άσχημα νέα για όλους τους Έλληνες, θα μαγειρεύουν πλέον με σπορέλαιο – Έρχεται το «τέλος» για το ελαιόλαδο

Μου λείπεις μάνα, η μυρωδιά σου, η παρέα σου, όλα σου – Έλα έστω μια μέρα να τα πούμε και μετά φεύγεις ξανά για πάντα»

Σεισμός – Eπεiγov: Τι κάνουμε σε περίπτωση Σεισμού – Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε, Άλλαξαν οι οδηγίες

Προτεινόμενα