Ούτε ψίχουλο δεν θα μείνει: Η πιο εύκολη και αφράτη Πασχαλινή τυρόπιτα με απίστευτη κρέμα από τη Βέφα Αλεξιάδου

Πασχαλινή τυρόπιτα: Η παραδοσιακή συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου

Έρχεται το πασχαλινό τραπέζι και εκτός από τα παραδοσιακά κρέατα δεν θα μπορούσε να λείπει και μια αφράτη τυρόπιτα με απίστευτη κρέμα τυρί από την Βέφα Αλεξιάδου. Και αφού εορταστικό τραπέζι χωρίς μια πίτα δεν γίνεται, πάμε να δούμε την συνταγή της Βέφας για την λαχταριστή τυρόπιτα.

Υλικά

  • Φέτα 250 γραμμάρια πικάντικη
  • Ανθοτυρο 500 γραμμάρια
  • Γάλα Φρέσκο 500 ml
  • Σιμιγδάλι Ψιλό Μισό φλιτζάνι
  • Κρόκους Αυγού 4
  • Βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
    Πιπέρι Κατά βούληση

Για το φύλλο

  • Φύλλο Σφολιάτας 2
  • Για το άλειμμα
  • Νερό Λίγο
  • Ελαιολαδο Λίγο

Η εκτέλεση της συνταγής για την Πασχαλινή τυρόπιτα

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια την πικάντικη φέτα και το ανθότυρο. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα τυριά. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι, τους κρόκους, το βούτυρο και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο του ταψιού.

Απλώνουμε από πάνω την γέμιση και πάνω από την γέμιση βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Με ένα πινέλο αλείφουμε την τυρόπιτα με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Tips για την Πασχαλινή τυρόπιτα με κρέμα της Βέφας

Μπορούμε να τα κάνουμε και με φύλλα κρούστας. Μισά φύλλα κρούστας πάνω, μισά φύλλα κρούστας πάνω. Το ταψί έχει διαστάσεις, όσο είναι τα φύλλα κρούστας.

Η συνταγή αυτή είναι σκέτη εγγύηση αφού την βρήκαμε από φίλη που έχουμε το όνομά της στο τέλος της συνταγής, όμως η αρχική συνταγή ανήκει στην αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου. Εμείς την έχουμε φτιάξει πολλές φορές και σίγουρα θα υπάρχει στο Πασχαλινό μας τραπέζι φέτος.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων