Παγωμένη πανδαισία για τις λιγούρες: Μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά έτοιμο στο πι και φι

Μπισκοτογλυκό: Δροσερό και πανεύκολο με μόλις λίγα υλικά

Τι πιο ωραίο από το να γυρνάς σπίτι μια καλοκαιρινή ζέστη ημέρα και να σε περιμένει ένα παγωμένο και δροσερό γλυκό από μπισκότα και “παγωτό”…

Το σπιτικό παγωτό το καλοκαίρι έχει την τιμητική του. Πρόκειται για ένα υπέροχο και πάντα ευπρόσδεκτο κέρασμα, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Ειδικά το παγωμένο μπισκοτογλυκό είναι το κάτι άλλο. Με πανεύκολη συνταγή και λίγα υλικά, μπορείτε να το φτιάξετε σε ελάχιστο χρόνο και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για το τέλειο μπισκοτογλυκό

  • 500 ml καλά παγωμένη στο ψυγείο κρέμα γάλακτος
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1-2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (ή ο,τι άλλο μπισκότο σας αρέσει)

Αν θέλετε να κάνετε σοκολατένια την κρέμα προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κακάο. Επίσης, μπορείτε να ρίξετε και τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει
  • Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα
  • Βάλτε το κακάο, τη βανίλια ή το φιστίκι και συνεχίστε το ανακάτεμα για 1′
  • Σε ένα τάπερ στρώστε τα μπισκότα
  • Ρίξτε από πάνω την κρέμα
  • Σκεπάστε την κρέμα με μπισκότα
  • Βάλτε το τάπερ στην κατάψυξη για να παγώσει.
  • Προσέξτε τα μπισκότα που θα μπουν από πάνω να βρίσκονται στην ίδια θέση με τα κάτω, για να μπορέσετε να τα κόψετε με ευκολία όταν η κρέμα παγώσει.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα