Πανσέτες του αρχάριου: Τα μυστικά του Άκη για να είναι ζουμερές

Πανσέτες του αρχάριου: Τα μυστικά του Άκη για να είναι ζουμερές

Πανσέτες του αρχάριου: Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Πανσέτες του αρχάριου: Οι πανσέτες είναι ένα κομμάτι κρέατος το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Μπορεούν να γίνουν ψητές στο φούρνο, με ωραία μαρινάδα με μέλι και λεμόνι στα κάρβουνα. Ακόμα και στο τηγάνι. Οι συνταγές που κυκλοφορούν για το μαγείρεμά τους είναι πολλές ωστόσο η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι κορυφαία.

Αυτά είναι τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής για ζουμερές και καραμελωμένες πανσέτες.

Πανσέτες του αρχάριου: Τα μυστικά του Άκη για να είναι ζουμερές

Αυτά είναι τα υλικά της συνταγής των πανσετών για αρχάριους

Για τις πατάτες

  • 4 πατάτες
  • μισή σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός
  • δενδρολίβανο
  • φρέσκο κρεμμυδάκι

Για τις πανσέτες

  • 500 γραμμάρια χοιρινές πανσέτες χωρίς κόκαλο
  • 259 γραμμάρια αλάτι χοντρό
  • 4 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 5 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού από ένα λεμόνι

Για τη σως

  • 2 κουταλάκια της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας νερό
  • ξύσμα λεμονιού από μισό λεμόνι
  • χυμός λεμονιού από μισό λεμόνι

Πανσέτες του αρχάριου: Τα μυστικά του Άκη για να είναι ζουμερές

Αυτή είναι η εκτέλεση της συνταγής των πανσετών για αρχάριους

Για τις πατάτες

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

2. Κόβετε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε μέσα στις πατάτες τρυπώντας τες με ένα πιρούνι.

3. Σε κάθε αλουμινόχαρτο, βάλτε μισή σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο και κλείστε καλά.

4. Τις βάζετε για ψήσιμο 45 λεπτών στον φούρνο.

Για τις πανσέτες

1. Σε μπλέντερ χτυπάτε το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο και φλούδα από 1 λεμόνι.

2. Κόβετε την πανσέτα σε φέτες. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζετε τη μισή μαρινάδα και από πάνω τις πανσέτες. Μετά προσθέτετε και την υπόλοιπη μαρινάδα.

3. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο γαι 20-30 λεπτά.

4. Βγάζετε το σκεύος από το ψυγείο και τις ξεπλένετε με νερό για να φύγει η μαρινάδα. Βάζετε ελαιόλαδο στις πανσέτες και ανακατεύετε.

5. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και μόλις κάψεις ρίχνετε τις πανσέτες για 3-4 λεπτά.

Για τη σως

1. Ρίχνετε σε ένα μπολάκι το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε.

2. Προσθέτετε σιγά σιγά το νερό να δέσει η σάλτσα.

3. Προσθέτετε το ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι και το αφήνετε στην άκρη.

Πανσέτες του αρχάριου: Τα μυστικά του Άκη για να είναι ζουμερές

Ξεκινήστε να βγάζετε τα χειμωνιάτικα: Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τη μεταβολή του καιρού

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Αντρέας – Το ανακοίνωσε ο Μπιμπίλας

Άσχημα νέα για όλους τους Έλληνες, θα μαγειρεύουν πλέον με σπορέλαιο – Έρχεται το «τέλος» για το ελαιόλαδο

Μου λείπεις μάνα, η μυρωδιά σου, η παρέα σου, όλα σου – Έλα έστω μια μέρα να τα πούμε και μετά φεύγεις ξανά για πάντα»

Σεισμός – Eπεiγov: Τι κάνουμε σε περίπτωση Σεισμού – Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε, Άλλαξαν οι οδηγίες

Προτεινόμενα