Παραδεισένιο γλύκισμα: Γλυκό ψυγείου ινδοκάρυδο που θα σας αφήσει έκπληκτους
Φτιάχνεται στην στιγμή, η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το γλυκάκι ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο θα σας ξετρελάνει στη γεύση.
Για το μείγμα κακάου-μπισκότων:
- 100 ml γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 καψουλίτσα βανίλια
- 1 κ.σ. κακάο
- 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
Για το μείγμα ινδοκάρυδου:
- 100 ml γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 καψουλίτσα βανίλια
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
- 50 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ
Η συνταγή για ένα παραδεισένιο γλύκισμα ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Η είδηση της ημέρας
Για τη βάση κακάου-μπισκότων:
- Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια, το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
- Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, βάζετε αλεσμένα στο multi μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 22 x 28 εκ. περίπου, στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το μείγμα με το ινδοκάρυδο:
- Ακολουθείτε την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία. Ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
- Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
- Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρύο μείγμα μπισκότου-κακάο, ισιώνετε τη επιφάνεια και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.
- Μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια/ράβδους και σερβίρετε.