Παραδεισένιο γλύκισμα: Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα ινδοκάρυδο και μπισκοτένια βάση – Ελαφρύ και δροσερό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Παραδεισένιο γλύκισμα: Γλυκό ψυγείου ινδοκάρυδο που θα σας αφήσει έκπληκτους

Φτιάχνεται στην στιγμή, η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το γλυκάκι ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο θα σας ξετρελάνει στη γεύση.

Για το μείγμα κακάου-μπισκότων:

  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 καψουλίτσα βανίλια
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 300 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ

Για το μείγμα ινδοκάρυδου:

  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 καψουλίτσα βανίλια
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. αλεσμένα μπισκότα πτι μπερ

Η συνταγή για ένα παραδεισένιο γλύκισμα ψυγείου με κρέμα ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

Για τη βάση κακάου-μπισκότων:

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια, το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
  2. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, βάζετε αλεσμένα στο multi μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 22 x 28 εκ. περίπου, στρώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το μείγμα με το ινδοκάρυδο:

  1. Ακολουθείτε την ίδια προαναφερόμενη διαδικασία. Ζεσταίνετε πολύ καλά το γάλα με τη ζάχαρη,τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθούν χωρίς να έλθει το μείγμα σε σημείο βρασμού.
  2. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτετε τα αλεσμένα μπισκότα και το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το κρύο μείγμα μπισκότου-κακάο, ισιώνετε τη επιφάνεια και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.
  4. Μόλις κρυώσει το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο, το κόβετε σε μικρά κομμάτια/ράβδους και σερβίρετε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων