Παραδεισένιο γλυκό ψυγείου: Με σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα – Μπισκοτένια βάση και βελούδινη δροσερή μους

Παραδεισένιο γλυκό ψυγείου: Του ονείρου

Αυτή η συνταγή θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό για την επόμενη κουταλιά. Είναι ιδανική για τις λιγούρες αλλά και για να φιλέψετε φίλους και συγγενείς.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, τραγανή βάση με μπισκότα και αφράτη παγωμένη μους σοκολάτας, γαρνιρισμένη με φλούδες σοκολάτας για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 12 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά Παπαδοπούλου, θρυμματισμένα σε σκόνη στο μούλτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (120 γρ. σε κομματάκια + 50 γρ. ολόκληρη χωριστά)
  • 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου (Philadelphia) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού σαντιγί

Η συνταγή για το παραδεισένιο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

  1. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει 2-3 εκ. πάνω από το χείλος των τοιχωμάτων περιμετρικά.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σοκολάτας σε σκόνη στο μούλτι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα στη βάση του ταψιού πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο.
  3. Για τη γέμιση: Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα 120 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
  4. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Αφήνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα (50 γρ.) εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Παίρνετε ένα αποφλοιωτή για λαχανικά και κόβετε φλούδες. 15 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου ή του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  6. Τη κόβετε σε μικρά κομμάτια, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων