Παραδεισένιο σνακ: Η συνταγή για μπισκοτένια τυρόπιτα έτοιμη μόνο σε 15′ – Λαχταριστή και τραγανή με γιαούρτι και φέτα

Παραδεισένιο σνακ: Αυτή την μπισκοτένια τυρόπιτα με γιαούρτι θα την τελειώσουν σε μια μέρα

Πολλές φορές κοιτάμε να αποφύγουμε το φαγητό απέξω και θέλουμε ένα σπιτικό σνακ για την δουλειά ή σαν κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο. Σας έχουμε την λύση με μια φανταστική συνταγή για μια τραγανή μπισκοτένια τυρόπιτα που έχει παραδεισένια στην γεύση.

Αυτή η τυρόπιτα με το μπισκοτένιο φύλλο είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις περιπτώσεις! Σπιτικό και θρεπτικό γεύμα που δεν θα σας στοιχίσει ούτε 20′ λεπτά από το χρόνο σας για να το προετοιμάσετε.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (220 γρ.) γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι (200gr) ελαιόλαδο
  • 3 1/2 φλιτζάνια (500gr) απλό αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 300gr τυρί φέτα
  • 50gr σκληρό τυρί
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Η συνταγή για την μπισκοτένια τυρόπιτα που είναι ένα παραδεισένιο σνακ

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
  • Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ. Ξεκινήστε να ανακατεύετε με μια σπάτουλα και μετά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας.
  • Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
  • Προσθέστε λίγο λάδι στον πάτο ενός ορθογώνιου ταψιού ή πυρίμαχου σκεύους.
  • Τοποθετούμε τη μισή ζύμη μέσα στο ταψί και με τα δάχτυλά μας την απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο ταψί απλώνοντάς την ομοιόμορφα τριγύρω. Τρίβουμε το σκληρό τυρί και το προσθέτουμε στο ταψί.
  • Χωρίζουμε την άλλη μισή ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίξτε με τα δάχτυλά σας κάθε κομμάτι στον παγκο σας και μετά προσθέστε από πάνω από το τυρί (σαν μπαλώματα να καλυψουν την επιφάνεια) στο ταψί σας.
  • Πιέστε τις άκρες γυρω γυρω στην πίτα για να τις ενώσετε με την κάτω στρώση.
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα