Παραδοσιακή ζυμαρόπιτα από το χωριό: Η ιδανική πίτα για τις λιγούρες
Πρόκειται για μια από τις πιο γρήγορες τυρόπιτες που είναι πεντανόστιμη. Η παραδοσιακή ζυμαρόπιτα με γιαούρτι θα σας ξετρελάνει γιατί είναι πολύ εύκολη, οικονομική και πάνω απ’ όλα λαχταριστή.
Υλικά
Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αυγά 3 τεμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 13-14 κουταλιές της σούπας
Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
Η είδηση της ημέρας
Αλάτι – πιπέρι
Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Η συνταγή για την παραδοσιακή τυρόπιτα με γιαούρτι από το χωριό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
- Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
- Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.