Παραδοσιακό γλυκό Θεσσαλονίκης: Μια συνταγή που θα αγαπήσετε
Παραδοσιακό γλυκό Θεσσαλονίκης: Ιδανικό γλυκό για κέρασμα και επιδόρπιο σε επίσημο τραπέζι. Δοκιμάστε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού και θα μοσχοβολίσει όλο το σπίτι.
Υλικά συνταγής παραδοσιακού γλυκού Θεσσαλονίκης
- Σιμιγδαλι 2,5 κούπες τσαγιού χοντρό
- Ζαχαρη 1 κούπα
- Γάλα 300 γραμμάρια
- Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά σούπας
- Σοδα 1 κουταλάκι κοφτό
- Μαστιχα Μισό κουταλάκι αλεσμένη
Για το σιρόπι
- Σιμιγδαλι 2,5 κούπες τσαγιού χοντρό
- Ζαχαρη 1 κούπα
- Γάλα 300 γραμμάρια
- Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά σούπας
- Σοδα 1 κουταλάκι κοφτό
- Μαστιχα Μισό κουταλάκι αλεσμένη
Για την κρέμα
- Σιμιγδαλι 2,5 κούπες τσαγιού χοντρό
- Ζαχαρη 1 κούπα
- Γάλα 300 γραμμάρια
- Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά σούπας
- Σοδα 1 κουταλάκι κοφτό
- Μαστιχα Μισό κουταλάκι αλεσμένη
Εκτέλεση συνταγής παραδοσιακού γλυκού Θεσσαλονίκης
Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 * 35 μέγεθος, και ρίχνουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι με κουτάλι.
Για το σιρόπι
Τα βράζουμε για 8 λεπτά
Για την κρέμα
Χτυπάμε μία κρέμα ζαχαροπλαστικής με 600 gr γάλα μέχρι να δέσει καλά.
Όταν έχει κρυώσει τελείως το γλυκό μας απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί και να τραβήξει τουλάχιστον για τρεις ώρες.