Πασχαλινά κουλουράκια για αρχάριους: Λαχταριστά με μόνο 3 υλικά, χωρίς μίξερ και έτοιμα στο πι και φι

Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή για τους αρχάριους

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και οι φούρνοι έχουν αρχίσει να παίρνουν φωτιά. Αφού είδαμε τη συνταγή για τα πασχαλινά τσουρέκια της τεμπέλας, σήμερα θα δούμε πως φτιάχνονται τα πιο απλά και γευστικά πασχαλινά κουλουράκια.

Με τα κουλουράκια αυτά θα λυθούν τα… χέρια σε όσους έχουν περιορισμένο χρόνο αλλά θέλουν να μαγειρέψουν.

Δείτε παρακάτω την συνταγή για τα κουλουράκια, που θα κάνουν όχι μόνο το σπίτι σας αλλά όλη την γειτονιά να μοσχομυρίσει Πάσχα.

Προετοιμασία 10 λεπτά. Ψήσιμο 20 λεπτά. Συνολικός χρόνος 30 λεπτά. Μερίδες 20. Θερμίδες: 160 θερμίδες

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. , 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα , 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Η εκτέλεση για τα πιο απλά πασχαλινά κουλουράκια

Συνταγή:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Με το μίξερ χειρός ή σε σταθερό μίξερ χτυπάμε στη μεγαλύτερη ταχύτητα το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια απαλή κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Στρώνουμε δυο μεγάλα ταψιά ή στις λαμαρίνες του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια σε μπαλάκια περίπου 3 εκ. και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στα ταψιά. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν. Ψήνουμε τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά και τα ξεφουρνίζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τα σερβίρουμε. Τα Πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας διατηρούνται σε τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα