Πατάτες φούρνου: Ένα κολπάκι για να είναι λες και βγήκαν από το τηγάνι
Δύσκολα ξεπερνιέται η γεύση της τηγανιτής πατάτας αφού είναι μοναδική. Οι πατάτες φούρνου όμως είναι πολύ πιο υγιεινές και με το παρακάτω κόλπο μπορούν να γίνουν εξίσου νόστιμες και τραγανές σαν τις τηγανιτές.
Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:
- Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
- Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.
Μια διαφορετική συνταγή για πατάτες φούρνου – Το μυστικό είναι στο γάλα
Η πιο νόστιμη συνταγή, για πατάτες φούρνου! Είμαστε σίγουροι ότι θα τις φτιάξετε για το τραπέζι σας! Αν όμως, θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό πιάτο, μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με τυρί και πατάτες, να το σκεπάσετε με μπέικον και το βάλετε στο φούρνο!
Υλικά:
Η είδηση της ημέρας
- Πατάτες
- 1 κουτί εβαπορέ γάλα
- Βούτυρο
- Τυρί τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες όπως για τον μουσακά. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το εβαπορέ γάλα.
- Γεμίζουμε το κουτί του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε. Πριν τις βάλουμε στον φούρνο ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο (αναλόγως πόσο λιπαρές τις θέλουμε).
- Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις παρακολουθούμε Μόλις τσιμπιούνται βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το τυρί, αφήνουμε στο φούρνο για 2 ακόμα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.