Πατάτες φούρνου: Το μυστικό που λίγοι γνωρίζουν για να γίνουν τραγανές

Πατάτες φούρνου: Το καλύτερο κόλπο για ένα τραγανό αποτέλεσμα

Οι πιο πολλοί από εμάς αγαπάμε τις πατάτες. Είτε είναι τηγανητές είτε στον φούρνο τις λατρεύουμε. Η αλήθεια είναι ότι όταν είναι τραγανές τότε τις προτιμάμε καλύτερα, γι’ αυτό παρακάτω ακολουθεί το κόλπο για να βγαίνουν τραγανές ακόμα και στον φούρνο.

Συγκεκριμένα ένα μικρό μυστικό μαγειρικής θα σε γλυτώσει από τα περιττά λίπη. Σαφώς η γεύση της τηγανιτής πατάτας είναι μοναδική και αναντικατάστατη. Οι πατάτες στο φούρνο όμως, είναι μια πολύ πιο υγιεινή και εξίσου γευστική πρόταση, πόσο μάλλον όταν γίνονται τόσο τραγανές όσο οι τηγανιτές.

Πως μπορείτε να τις κάνετε τραγανές

Να τι πρέπει να κάνεις για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου:

  • Πριν βάλεις το ταψί στο φούρνο, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πρόσθεσε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.
  • Όταν βγει το φαγητό από το φούρνο, δεν θα καταλάβει κανείς το μικρό μυστικό σου για τραγανές πατάτες.

Η πανεύκολη συνταγή για μοναδικές πατάτες στον φούρνο

Πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!

Η πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χρυσαφένιες και τραγανές πατάτες φούρνου, για εκείνους κι εκείνες που αγαπούν τα πικάντικα! Φτιάξτε τες για συνοδευτικό σε επίσημα και οικογενειακά τραπέζια.

Υλικά

  • Πατάτες Ένα κιλό
  • Ελαιόλαδο Λίγο
  • Αλάτι Λίγο
  • Πιπέρι Λίγο τριμμένο
  • Πάπρικα Λίγη γλυκιά κόκκινη
  • Τσίλι Λίγο
  • Σκόρδο Λίγη σκόνη
  • Θυμάρι Λίγο τριμμένο
  • Ρίγανη Λίγη τριμμένη
  • Φρυγανιά Δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη

Πατάτες φούρνου: Εκτέλεση

  • Για αρχή πρέπει να βράσουμε τις πατάτες σε νερό με αλάτι για 6 λεπτά και να τις ξεφλουδίσουμε.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το τσίλι, το σκόρδο το θυμάρι και την ρίγανη.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε ελάχιστα βρεγμένες στο μπολ με το λάδι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια έτσι ώστε να καλυφθούν οι πατάτες από το μείγμα μας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τις πατάτες μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
  • Στα μισά του χρόνου, αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο και ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε τις πατάτες όσο είναι ζέστες ακόμη και μπορουμε να τις συνοδεύσουμε με λίγη σως γιαουρτιού!

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα