Πατατόπιτα φούρνου: Νόστιμη και οικονομική με υλικά που έχουν περισσέψει

Πατατόπιτα φούρνου: Θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο

Αυτή η συνταγή για πατατόπιτα στον φούρνο, θα σας λύσει τα χέρια. Είναι πανεύκολη, οικονομική και το αποτέλεσμα θα το λατρέψετε.

Αν έχετε περίσσευμα από το χτεσινό τραπέζι λίγες πατατούλες, λίγη φέτα και λίγα κολοκυθάκια μην τα πετάξετε, πιστεύοντας ότι δεν σας φτάνουν για ένα αξιοπρεπές γεύμα. Χρησιμοποιείστε τα όλα μαζί και φτιάξτε μια πολύ νόστιμη πατατόπιτα.

ΥΛΙΚΑ (Για 6-8 άτομα)

  • Τέσσερις βρασμένες πατάτες
  • Δύο κρεμμύδια ξερά
  • Μία σκελίδα σκόρδου
  • Έξι με επτά αβγά
  • Δύο κολοκυθάκια μικρά
  • Τρία φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα φλιτζάνι του τσαγιού και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κίτρινα τριμμένα τυριά της επιλογής σου
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μία κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • Μία κουταλιά της σούπας δυόσμο ή μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα στον φούρνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για αρχή, βράστε τις πατάτες για σαράντα λεπτά. Τρυπήστε τες με ένα πιρούνι να δείτε αν έγιναν. Μόλις βράσουν οι πατάτες, ξεφλουδίστε τες και κόψτε τες σε φέτες με τη βοήθεια του ειδικού κόφτη μαντολίνο ή με ένα μαχαιράκι.
Στη συνέχεια, τρίψτε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και έπειτα το σκόρδο. Περάστε τα κολοκυθάκια στο μούλτι για να γίνουν ψιλοκομμένα.

Ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τις πατάτες και τα χτυπημένα αβγά και προσθέστε το ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, το μαϊντανό ή το δυόσμο (ό,τι επιλέξετε) και τα τριμμένα τυριά.
Τέλος, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Πασπαλίστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους με την τριμμένη φρυγανιά, που την έχετε αναμείξει με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
Αδειάστε το μείγμα πάνω από την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήστε, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά περίπου, στους 200 βαθμούς Κελσίου για τα πρώτα δέκα λεπτά και μετά χαμηλώνετε στους 180 για να ψηθεί ομοιόμορφα η πατατόπιτα μας.
Βγάλτε από το φούρνο όταν ροδίσει η επιφάνεια της πατατόπιτας και αφήστε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια. Έτοιμη η πιο εύκολη πατατόπιτα φούρνου για να την απολαύσεις.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα