Πατσαβουρόπιτα από το χωριό : Παραδοσιακή συνταγή με τυρί φέτα και τραγανό φύλλο για όλες τις ώρες

Τυρόπιτα: Η πατσαβουρόπιτα που θα λατρέψετε

Αυτή η πατσαβουρόπιτα από το χωριό είναι ιδανική για όλες τις ώρες, από το πρωί σαν πρωινό μέχρι το βράδυ. Μια τυρόπιτα πανεύκολη που θα γίνει η αγαπημένη σας παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά συνταγής

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο (προεραιτικά) για τον χυλό
  • 240 ml γάλα (1 κούπα)
  • 220 ml καλαμποκέλαιο (1 κούπα)
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 20 γραμμάρια baking powder

Τυρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την παρασκευή του χυλού.
  • Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το γάλα, λίγο λάδι περίπου 3 κτσ και τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα έως ότου διαλυθούν τα αυγά και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
  • Συνεχίζουμε με την παρασκευή της πίτας.
  • Λαδώνουμε μία λαμαρίνα.
  • Παίρνουμε τα πρώτα έξι φύλλα της κρούστας και αφού τα ανοίξουμε στο τραπέζι τα αλοίφουμε ελαφρώς με λάδι.
  • Ρίχνουμε ομοιόμορφα τρίμματα τυριού σε όλη την επιφάνεια.
  • Μαζεύουμε και τσαλακώνουμε το φύλλο.
  • Στη συνέχεια το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
  • Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας τα φύλλα στη λαμαρίνα προσέχουμε να μην πιέζει πολύ το ένα το άλλο. Αντί για τυρί φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανθότυρο.
  • Αφού έχουμε καλύψει τη λαμαρίνα με όλα τα φύλλα, τα αλοίφουμε ελαφρώς με λάδι.
  • Απομένει να ρίξουμε με μία κουτάλα τον χυλό σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο είτε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις είτε στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων