Πείτε αντίο στο τηγάνι: Η συνταγή για τα πιο υγιεινά και λαχταριστά κεφτεδάκια φούρνου

Πείτε αντίο στο τηγάνι: Η πεντανόστιμη εναλλακτική λύση για τα κεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια είναι ένα λατρεμένο παραδοσιακό πιάτο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, το τηγάνισμα δεν αποτελεί και τον καλύτερο τρόπο για να τα μαγειρέψετε. Ειδικά άμα φτιάχνετε κεφτεδάκια συχνά, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος που θα σας εντυπωσιάσει.

Ποιος χρειάζεται, εξάλλου, επιπλέον θερμίδες και πολύ ανθυγιεινό λάδι; 

Έχετε ακούσει ποτέ για κεφτεδάκια στον φούρνο; Χάρη σε αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, το κρέας όχι μόνο παραμένει ζουμερό, αλλά κρατά το σχήμα του. Για καλή μας τύχη, η food blogger, Alina Foodee, μοιράστηκε τη συνταγή στο προφίλ της στο Instagram.

Πείτε αντίο στο τηγάνισμα με αυτή την συνταγή για κεφτεδάκια

Συστατικά

  • 800 γραμμάρια κιμά
  • 100-130 γραμμάρια κρεμμύδι
  • 5 φέτες ξερό ψωμί
  • 150-200 ml γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βουτάμε το ψωμί στο γάλα και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τον κιμά ανακατεύοντάς τον με κρεμμύδι και σκόρδο.
  3. Τον αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα πάντα τουλάχιστον 10-15 φορές. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να κρατήσουν τα κεφτεδάκια όμορφα το σχήμα τους.
  4. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  5. Ψήνουμε στους 200-210 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

Αυτό ήταν! Μπορείτε να απολαύσετε τα κεφτεδάκια με έναν αφράτο πουρέ πατάτας, που τους πάει πολύ. Μην ξεχνάτε ότι, αν και αυτή η εκδοχή είναι πιο υγιεινή από την κλασική, δεν αλλάζει τη γεύση τους. Αντίθετα, αν δοκιμάσετε αυτούς τους κεφτέδες με χαμηλά λιπαρά, θα ξεχάσετε το τηγάνι!

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων