Πεντανόστιμα κεφτεδάκια: Η απόλυτη συνταγή με γέμιση μοτσαρέλας

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια: Η πιο νόστιμη εκδοχή για μικρούς και μεγάλους

Αν έχετε βαρέθει την κλασική εκδοχή τότε σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή. Μια τέλεια λύση για κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα.

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Υλικά

  • 680 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 680 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. ψίχα ψωμιού
  • 1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 κιλό και 360 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Όλες οι οδηγίες για τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την ψίχα του ψωμιού.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα τα αβγά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, τα χτυπημένα αβγά, το μαϊντανό, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες 5 εκ.

Γεμίζουμε τα κεφτεδάκια στο κέντρο με τους κύβους του τυριού και τα σφραγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν.

Μεταφέρουμε τους κεφτέδες σε ένα ταψί.

Καθαρίζουμε το τηγάνι από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα