Πεντανόστιμη κιμαδόπιτα: Σαν πίτσα, με κιμά και λιωμένο τυρί – Ονειρική συνταγή

Πεντανόστιμη κιμαδόπιτα: Θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας

Πόσες φορές έχει περισσεψει κιμάς; Επειδή καλό είναι να μην πετάμε φαγητό, σήμερα θα δούμε μια τέλεια συνταγή με τον κιμά που έχει περισσέψει.

Μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή με αφράτη, μαλακή ζύμη, γέμιση από κιμά και πλούσια κρουστά από λιωμένα τυριά. Είναι μια πληθωρική, χορταστική πίτα που αν την δοκιμάσετε θα γλείφετε τα δάχτυλα σας.

Υλικά

  • Σκόρδο (1-2 σκελίδες στο τρίφτη)
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις (500 γρ)
  • Ξερή Μαγιά (1 φακελάκι)
  • Ζάχαρη (2 κουταλιές της σούπας)
  • Αλάτι (1 μικρή πρέζα)
  • Ελαιόλαδο (80 γρ)
  • Νερό περίπου (260 ml χλιαρό)

Για την γέμιση

  • Κιμάς μαγειρεμένο χωρίς καθόλου υγρά
  • Γκούντα τριμμένο να (σκεπαστεί καλά η πίτα)
  • Μοτσαρελα τριμμένο (σκεπαστεί καλά η πίτα)

Η απόλυτη συνταγή για κιμαδόπιτα

Η κιμαδόπιτα είναι μια πίτα που αρέσει σε όλη την οικογένεια! Φανταστείτε λοιπόν τώρα, μια παραλλαγή της κλασικής κιμαδόπιτας, με νόστιμη αφράτη ζύμη, κιμά και λιωμένο τυρί που θυμίζει λίγο και πίτσα.

Είναι ένα υπέροχο ορεκτικό, ή συνοδευτικό για το καθημερινό αλλά και Κυριακάτικο τραπέζι σας. θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας με την απλότητά της αλλά και την υπέροχη πλούσια γεύση την.

Φτιάξτε την και σίγουρα θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι!

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το αλάτι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό (όσο πάρει η ζύμη) και ζυμώνουμε καλά.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Μετά την σκεπαζουμε με μια μεμβράνη ή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
  • Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη,απλώνουμε το σκόρδο και την τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Μετά την γεμίζουμε με μαγειρεμένο κιμά που περίσσεψε και καλύπτουμε με τριμμένο τυρί γκούντα και μοτσαρέλα ή όποιο άλλο τυρί θέλουμε.
  • Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά. Όταν λιώσουν τα τυριά και πάρουν ένα ωραίο χρώμα είναι έτοιμη.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα