Πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια: Πένες ογκρατέν με κιμά και κουρκουμά στην φόρμα για κέικ

Πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια: Όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή

Μια συνταγή για όλες τις περιστάσεις που μόλις δοκιμάσουν τα μακαρόνια σας, θα σας ζητάνε τη συνταγή. Αν θέλετε κάτι γρήγορο πρωτότυπο και λαχταριστό τότε δοκιμάστε να κάνετε τις πένες με κιμά και κουρκουμά στη φόρμα του κέικ.

Υλικά

  • Κιμάς 500 γραμμάρια
  • Κρεμμύδι μισό ψιλοκομμένο
  • Νερό μισό φλιτζάνι
  • Καρότο 2 μέτρια τριμμένα
  • Ζάχαρη 1 κ.γ
  • Κουρκουμάς 1/2 κ.γ
  • Αλάτι Κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση

Για τις πένες

  • Αλάτι κατά βούληση
  • Κουρκουμάς 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Για το στήσιμο του φαγητού
  • Βούτυρο λίγο
  • Φρυγανιά λίγη τριμμένη
  • Κρέμα γάλακτος περίπου μισή κούπα
  • Μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Είναι μία εξαιρετική πρόταση για όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να την επιλέξετε για μία γιορτή στο σπίτι, για το παιδικό party. για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για μία απλή καθημερινή μέρα που έχετε όρεξη για κάτι νόστιμο και πρωτότυπο. Εμείς την δοκιμάσαμε πρόσφατα και εντυπωσιαστήκαμε.

Η εκτέλεση της συνταγής για πεντανόστιμα μακαρόνια

Στην αρχή σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε για λίγο να βράσει ο κιμάς μας.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα καρότα, την ζάχαρη, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι.

Καβουρδίζουμε όπως θα κάναμε στην συνταγή για μακαρόνια με κιμά.

Η είδηση της ημέρας

Στην συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε 1 κ.γ κουρκουμά μέσα στο νερό και το αλάτι.

Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε. Αλείφουμε μία φόρμα με βούτυρο και λίγο φρυγανιά.

Ρίχνουμε στην φόρμα τα μακαρόνια και στην συνέχεια τον κιμά.

Το ποτίζουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων