Πεντανόστιμο κόλπο: Η απόλυτη συνταγή για πατάτες που λιώνουν στο στόμα

Πεντανόστιμο κόλπο: Η πιο νόστιμη συνταγή για λιωμένες πατάτες

Ένα από τα τρόφιμα που αρέσει σ’ όλους είναι οι πατάτες. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να τις μαγειρέψει κάποιος. Πατάτες φούρνου, τηγανητές, βραστές, με κρέας, λαχανικά κ.α. Είναι ένα φαγητό που λατρεύουμε.

Και εκεί που λέγαμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μαγειρέψουμε πατάτες και να τις απολαύσουμε, ξεκίνησε ένα νέο trend από φωτογραφίες στο Pinterest.

Αυτός ο νέος τρόπος μαγειρέματος είναι τέλειος και δίνει μια διαφορετική γεύση από τους παραδοσιακούς.

Βρήκαμε τη συνταγή για το πώς θα φτιάξουμε τις «λιωμένες πατάτες».

Είναι κρεμώδη, καραμελωμένα στρογγυλά σαν νομίσματα κομμάτια πατάτας, που λιώνουν στο στόμα.

Σου τρέχουν ήδη τα σάλια;

Το πεντανόστιμο κόλπο για λιωμένες πατάτες

Θερμάνετε τον φούρνο στους 260C με τη σχάρα στην πάνω μεσαία θέση. Η υψηλή θερμοκρασία δίνει στις πατάτες ένα βαθύ, χρυσό χρώμα και τραγανή εξωτερική όψη.

Ξεφλουδίστε 900 γρ. πατάτες (αυτές που είναι για πουρέ και μέσα είναι μαλακές) και κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες.

Ανακάτεψε τες με 4 κουταλιές ανάλατο λιωμένο βούτυρο, 2 κουταλάκια φύλλα φρέσκου θυμαριού ή δενδρολίβανου, 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι και 1/2 κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι. Βάλτε τες σε ένα μεταλλικό (όχι γυάλινο) ταψί σε μια στρώση.

Ψήστε για 15 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και 3-4 σκελίδες σκόρδο.

Ξαναβάλτε το στον φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, περίπου 15 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρετε το σε μια πιατέλα και ρίξτε τον ζωμό που έμεινε από πάνω.

Οι πατάτες θα είναι μαλακές και υγρές.

Σερβίρεται ζεστό σε εσάς και την παρέα σας. Καλή όρεξη!

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων