Πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα: Λαχταριστή συνταγή με φέτα και λίγα υλικά

Πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα: Υλικά συνταγής

 Πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα: 1 πακέτο φύλλο κρούστας300 γρ.

τυρί φέτα150 γρ.

ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια

3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο φρέσκο γάλα

2 αβγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. πιπέρι – μια πρέζα αλάτι [αν χρειάζεται λόγω της φέτας]

3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 Εκτέλεση συνταγής πικάντικης ζαμπονοτυρόπιτας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς [πάνω κάτω] και ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο ή μαργαρίνη, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να ενσωματωθεί.

Προσθέτετε το φρέσκο γάλα με μια κίνηση, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα.

Μόλις πήξει το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε μέσα στη μπεσαμέλ τη φέτα κομμένη σε κομματάκια, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, λίγο αλάτι και τα αβγά κτυπημένα σαν ομελέτα.

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου.

Στρώνετε 5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, αδειάζετε τη γέμιση και την ισιώνετε με ένα πιρούνι, γυρίζετε τα περισσεύματα των φύλλων να ακουμπήσουν επάνω στη γέμιση και βάζετε από πάνω άλλα 5 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα.

Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι τα επάνω φύλλα της ζαμπονοτυρόπιτας σε κομμάτια.

Βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για περίπου ¾ της ώρας.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά και μέχρι να ροδίσει καλά.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα