Πήρε και έβαλε γιαούρτι στο μείγμα για τα μπιφτέκια και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό

Το μυστικό των διατροφολόγων για τα μπιφτέκια

Πρόκειται για το τέλειο μπιφτέκι, αφράτο, ζουμερό αλλά με λιγότερες θερμίδες. Αυτή η συνταγή δεν είναι αγαπημένη μόνο των διατροφολόγων αλλά και όλων όσων την δοκιμάζουν.

Τα μπιφτέκια είναι από τα πιο αγαπημένα γεύματα μικρών και μεγάλων αφού από τη μία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά στοιχεία αλλά παράλληλα έχουν χαμηλό θερμιδικό δείκτη.

Τι θα λέγατε όμως αν καταφέρναμε να έχουμε το τέλειο μπιφτέκι με λιγότερες θερμίδες και χωρίς φρυγανιά ή βρώμη; Κι όμως γίνεται. Ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή που ακολουθεί και φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια.

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1/2 (σ.σ. μισή) κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η συνταγή για μπιφτέκι με γιαούρτι

Εκτέλεση συνταγής:

  • 1ο βήμα: Πρώτα από όλα. τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.
  • 2ο βήμα: Αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί, που θα βγει. Αυτό βοηθάει πολύ στο να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά.
  • 3ο βήμα: Στη συνέχεια, τρίβουμε και την ντομάτα.
  • 4ο βήμα: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • 5ο βήμα: Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά.
  • 6ο βήμα: Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα και ζουμερά. (σ.σ. αυτό το κόλπο ισχύει και με τα κεφτεδάκια).
  • 7ο βήμα: Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο από μία μέχρι δύο ώρες. Αν το έχετε κάνει βράδυ, καλό θα ήταν να το αφήνατε έως το πρωί.
  • 8ο βήμα: Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια.
  • 9ο βήμα: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας, σε ταψί με λαδόκολλα.
  • 10ο βήμα: Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε τον φούρνο μας στον αέρα και από τις δύο πλευρές.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων