Πίτα Λαμίας: Η πεντανόστιμη πίτα Μπαμπανέτσα της Λαμίας

Πίτα Λαμίας: Πιτούλα πεντανόστιμη χωρίς φύλλο με καλαμποκάλευρο

Πίτα Λαμίας: Υλικά συνταγής

  1. Καλαμποκάλευρο 800 γρ.
  2. Ελαιολαδο 1.5 κούπα
  3. Βουτυρο 2-3 κ.σ.
  4. Σπανακι Μισό κιλό
  5. Κρεμμυδι 1 ματσάκι φρέσκο
  6. Πράσο 3
  7. Σέσκουλα 1 ματσάκι
  8. Φέτα μισό κιλό
  9. Σιμιγδαλι μισή κούπα ψιλό
  10. Αλατι
  11. Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής πίτας Λαμίας

Βουτυρώνουμε καλά με τις 2κσ Βιτάμ το μεγάλο ταψί της κουζίνας και ρίχνουμε με το χέρι μας μια στρώση καλαμποκάλευρο το ραντίζουμε με την μισή κούπα λάδι και από πάνω ρίχνουμε ραντιστά νερό με τη χούφτα μας προσπαθώντας να κάνουμε χυλό σιγά σιγά.


Φτιάχνουμε τη γέμιση κόβοντας όλα τα χορταρικά σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι το τυρί μισή κούπα λάδι αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.


Ρίχνουμε όλη τη γέμιση από πάνω από το χυλό που φτιάξαμε και πατάμε με κουτάλι ή με τα χερια μας να πάει παντού.

Από πάνω ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το καλαμποκάλευρο νερό και την μισή κούπα λάδι.

(Αν δεν μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία αυτή πολύ πιο εύκολο είναι με το καλαμποκάλευρο το νερό και το λάδι να φτιάξετε ένα χυλό και να στρώσετε το μισό κάτω στο ταψί και το άλλο μισό από πάνω.)

Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε πάνω στην πίτα μας λίγο λάδι και κομματάκια Βιτάμ.


Ψήνουμε για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ξεροψηθεί καλά πάνω κάτω.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων