Πίτσα της τεμπέλας: Πίτσα για αρχάριους, έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ

Πίτσα της τεμπέλας: Υλικά συνταγής

Πίτσα της τεμπέλας: Τι θα χρειαστείτε

  1. Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 400 γρ
  2. Νερό 300 γρ
  3. Ξερή Μαγιά 9 γρ
  4. Βούτυρο 50 γρ
  5. Αλάτι 1 κτσ
  6. Ζάχαρη 1 κτγ
  7. Ελαιόλαδο 20 γρ
  8. Σάλτσα για πίτσα
  9. Πιπεριά 1 κόκκινη
  10. Πιπεριά 1 πράσινη
  11. Ζαμπόν 100 γρ ωμοπλάτη
  12. Γκούντα 300 γρ
  13. Μοτσαρέλα 300 γρ

Εκτέλεση συνταγής πίτσας της τεμπέλας

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου(για να μην καψουμε την μαγιά).

Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1κτσ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η ζύμη θα έχει μορφή ελαστική και θα κολλάει.

Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας.

Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.

Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια.

Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα.

Συνεχίζουμε βάζοντας τα κασέρια να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια και με ένα πίλνερ κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες.

Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση.

Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα.

Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια(βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια).

Η πίτσα είναι έτοιμη υπέροχη,πεντανόστιμη σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με άλλες συνταγές για πίτσα.

Βίντεο συνταγής πίτσας της τεμπέλας

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα