Ποντιακά πιροσκί στο τηγάνι: Τραγανά με γέμιση από φέτα και γιαούρτι

Ποντιακά πιροσκί: Τραγανά και λαχταριστά στο τηγάνι

Ποντιακά πιροσκί: Σήμερα σας έχουμε συνταγή για τηγανιτά πιροσκί, με εύκολη χειροποίητη ζύμη, για να παίρνουν τα παιδιά μαζί στο σχολείο, σαν κολατσιό ή απογευματινό σνακ.

Υλικά συνταγής ποντιακών πιροσκί

  1. Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
  2. Γάλα 1 φλ χλιαρό
  3. Νερό 1 φλ χλιαρό
  4. Ζάχαρη 1 1/2 κσ
  5. Αλάτι 1 κγ
  6. Βούτυρο 2 κσ
  7. Αλεύρι 900-1000 γρ περίπου

Για τη γέμιση:

  1. Φέτα 250 γρ
  2. Ανθοτυρο 250 γρ
  3. Γιαουρτι 1 κεσεδάκι

Εκτέλεση συνταγής ποντιακών πιροσκί

Μέσα στο χλιαρό γάλα με το νερό λιώνουμε την μαγιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε και αυτό.

Mετά βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χεριά.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα κι να ανέβει, έτσι πλάθεται πολύ εύκολα κι δεν θα σας μαζεύει.

Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο και με ένα μπολάκι κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια στο ίδιο μέγεθος και πάχος.

Βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε πιέζοντας καλά την ένωση.

Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν και μετά τηγανίζουμε.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα