Πως να πετύχεις την πιο νόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά: Το κόλπο με την ποσότητα του ελαιόλαδου

Μαγιονέζα: Νόστιμη και πετυχημένη συνταγή σε 5 λεπτά

Η μαγιονέζα πάει με όλα και μπορεί να απογειώσει την γεύση του φαγητού σου, ποσό μάλλον όταν πρόκειται για μπριζόλα ή κάποιο κρεατικό.

Το μυστικό για να πετύχει η μαγιονέζα που φτιάχνετε, κρύβεται στην ποσότητα του ελαιόλαδου που θα βάλετε. Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή για μια πεντανόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά και έτοιμη σε 5 λεπτά.

Υλικα

  • 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κούπα λάδι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. λεμονοχυμό
  • 1 κ.γ. ξύδι

Η εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια μαγιονέζα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με λίγο από το λάδι (1/3)* για 1 λεπτό
  2. Προσθέτουμε πάλι λίγο από το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε
  3. Θα παρατηρήσετε, ότι το μείγμα, από υγρό αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και δημιουργείται η μαγιονέζα.
  4. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό

*Το λάδι το προσθέτουμε σταδιακά, σε 3 δόσεις

Κόβει το πάνω μέρος από 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί. Μόλις προσθέσει το ελαιόλαδο και άλλα 3 υλικά ακόμη… Η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες έχουν μία φοβερή γέμιση που λιώνει και ρέει με κάθε πηρουνιά.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα συναρπαστικό ορεκτικό, μάθετε τη συνταγή που ακολουθεί.

  • 6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τηγανικοί κύβοι μπέικον
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Οδηγίες:

  1. Κόψτε την κορυφή και τη βάση από τις πατάτες έτσι ώστε να μπορούν να στέκονται.
  2. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε έναν μικρό κώνο από κάθε πατάτα πριν χαράξετε τις άκρες.
  3. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες και πασπαλήστε λίγο αλάτι. Ψήστε τις πατάτες σε όρθια θέση στους 200 ° C για 40 λεπτά.
  4. Τώρα γεμίστε τις πατάτες με μπέικον πριν προσθέσετε λίγο τυρί από πάνω και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά.
  5. Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με περισσότερο μπέικον και σχοινόπρασο στην κορυφή.

Όπως μπορείτε να δείτε τώρα, αυτές οι γεμιστές πατάτες εκρήγνυνται με γεύση! Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν θα καείτε στη λάβα του τυριού…

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα