Mαγείρεμα: Το συχνότερο λάθος με το λάδι
Μπορεί να μην το φανταζόσουν καν, αλλά το λάδι όταν έχει επεξεργαστεί, μαγειρευτεί και τηγανιστεί μετατρέπεται σε ένα έλαιο αρκετά τοξικό, ικανό που μπορεί να μολύνει καθαρό νερό.
Λάδι, εσείς γνωρίζετε που να το ρίξετε μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Οι περισσότεροι κάνουν ένα συνηθισμένο λάθος.
Ακόμη και όταν δεν τηγανίζουν πολύ, όταν το κάνουν, ρίχνουν συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούν να κάνουν.
Πως πρέπει να πετάμε το μαγειρεμένο λάδι
Γιατί το κάνουν; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς να πει το σωστό τρόπο. Γι΄ αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να τοποθετούν το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουν καλά και να το πετούν στα κανονικά σκουπίδια. Ή αν έχουν κοντά στο σπίτι τους χώρο συγκέντρωσης μαγειρεμένου λαδιού.
Και αυτό, γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 14 χρόνια.