Πρασοτυρόπιτα: Γρήγορα με αγνά και λίγα υλικά για το οικογενειακό τραπέζι

Πρασοτυρόπιτα: Η πιο νόστιμη και γρήγορη πίτα για την οικογένεια

Οι πίτες είναι μια αγαπημένη και εύκολη λύση είτε για το οικογενειακό τραπέζι είτε για να την βάλετε στην άκρη και να τρώγεται σαν κολατσιό. Η συνταγή για την πρασοτυρόπιτα που ακολουθεί είναι ιδανική λύση για όλες τις περιπτώσεις και θα την λατρέψετε.

Αυτή τη Κυριακή η πρόταση είναι πρασοτυρόπιτα, σε χρόνο ντετέ και με λίγα υλικά

Υλικά (για 8 -10 κομμάτια)

  • 4 πράσα (το λευκό μέρος και το πολύ τρυφερό πράσινο), καθαρισμένα, κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 200 γρ. φέτα (της αρεσκείας μας), θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο+ λίγο ακόμη για τη φόρμα

Η πιο νόστιμη συνταγή για πρασοτυρόπιτα

Για το χυλό

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. σούπας αλάτι
  • 2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα τηγάνι με 2 κουτ. σούπας λάδι σοτάρουμε τα πράσα για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τραβάμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά.

Χυλός: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, αλάτι, λάδι). Τα ανακατεύουμε καλά και τα κρατάμε στην άκρη.

Λαδώνουμε μια φόρμα για τάρτα. Απλώνουμε στη φόρμα τα πράσα, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και από πάνω περιχύνουμε με το χυλό. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Δοκιμάζουμε μ’ ένα μυτερό μαχαίρι και αν χρειάζεται, συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το ψήσιμο.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων