Πρωινό για βασιλιάδες: Ψωμί του τοστ στο φούρνο με βανίλια που βγαίνει σκέτο όνειρο

Πρωινό: Ονειρικό ψωμί του τοστ στο φούρνο

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο υγιεινή αλλά και λαχταριστή που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε να φτιάξετε το ψωμί του τοστ με τον παρακάτω τρόπο και θα μας θυμηθείτε.

Μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσετε στο ψυγείο, να το ψήσετε το πρωί και να απολαύσετε ζεστό και μυρωδάτο με την οικογένειά σας.

Υλικά συνταγής:

  • 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πακέτο ψωμί του τόστ
  • 4 αβγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κοφτό κ.γ. βανίλια για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι ή maple syrup

Πρωινό:Η εκτέλεση της συνταγής

  • Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου.
  • Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.
  • Χτυπήστε καλά μαζί τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών. Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.
  • Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιει» το ψωμί τα υγρά του. [Αν το θέλετε για πρωινό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο].
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′. Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′.
  • Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων