Ψητό αρνί: Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής
Ψητό αρνί: Το αρνί αυτή την εποχή έχει την τιμητική του. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν φροντίσει ήδη να προμηθευτούν αρνάκι από τον κρεοπώλη. Ώστε να το ψήσουν στο φούρνο ή στην σούβλα για το Πάσχα.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μαλακό κρέας το οποίο εάν μαγειρευτεί σωστά, λιώνει πραγματικά στο στόμα. Η παρακάτω συνταγή είναι για αρχάριους, για μάγειρες που δεν το έχουν και πολύ με την μαγειρική. Ωστόσο με τη συγκεκριμένη συνταγή, το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.
Αυτά είναι τα υλικά συνταγής του ψητού αρνιού
Τα υλικά ανά κιλό κρέας:
- 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα η καθεμία
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι
- μία πρέζα θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο λεμόνι
Αυτή είναι η εκτέλεση της συνταγής του ψητού αρνιού
1. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
2. Όταν η μαρινάδα είναι έτοιμη, βάζετε το κρέας σε ένα σκεύος και το καλύπτετε με την μαρινάδα.
3. Σπεπάζετε το ταψί με μία μεμβράνη και το τοποθείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
4. Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
5. Αφαιρείτε τη μεμβράνη και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
6. Βάζετε το ταψί στη μεσαία σχάρα και το αφήνετε για 2 ώρες.
7. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι πιάνετε από το πλάι μαρινάδα και περιχύνετε στο κρέας.
8. Ψήνετε για ακόμα 1 ώρα.
9. Αφαιρείτε το κρέας από τον φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.