Ψητός Μπακαλιάρος: 3 Μοναδικές συνταγές που θα αγαπήσετε

by Newsroom i-diakopes.gr
Ψητός Μπακαλιάρος: 3 Μοναδικές συνταγές που θα αγαπήσετε

Ψητός Μπακαλιάρος: Ήρθε η ώρα να σας δείξουμε 4 υπέροχες παραδοσιακές συνταγές για ψητό μπακαλιάρο.

Ακολουθούν 3 μοναδικές συνταγές!!

Ψητός Μπακαλιάρος: Με λευκό κρασί και μέλι

Ψητός Μπακαλιάρος: 3 Μοναδικές συνταγές που θα αγαπήσετε

Υλικά

Για το μπακαλιάρο
250 γρ μπακαλιάρος καλής ποιότητας
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κσ μέλι που ρέει καλά
1 κγ σκούρα soya sauce
ψιλοκομμένο τσίλι για γαρνιτούρα
1 κγ fish sauce (έτοιμη από το τμήμα ασιατικών προϊόντων στου σουπερμάρκετ)
Λίγα Goji berries για γαρνιτούρα
Για τη σάλτσα
70 γρ λευκό κρασί
25 gr βούτυρο
1 τσιμπιά αλάτι
20 γρ αλεύρι
Λαχανικά
1 μάτσο Πάκ τσόι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ κόψτε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια όπως στη φωτογραφία.

Βάλτε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι. Αφαιρέστε τις άκρες από τα κρεμμυδάκια και καθαρίστε καλά. Τοποθετήστε τα κρεμμυδάκια στο ταψάκι και μετά τον μπακαλιάρο στην κορυφή.

Αλείψτε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με τη soya sauce, τη fish sauce και το τσίλι. Ψήστε σε ζεστό φούρνο για 10-12 λεπτά.

Μετά φτιάξτε τη σάλτσα. Βάλτε το βούτυρο, το κρασί, το αλάτι, και το κρασί σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν. Μετά προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία σάλτσα. Αν υπάρχουν σβόλοι, απλώς περάστε το από μια σήτα και μετά βάλτε πίσω στην κατσαρόλα για να μείνει ζεστό.

Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος, αλείψτε τον με μέλι και σοτάρετε σε πολύ υψηλή φωτιά για να πάρει χρώμα.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ζεστάνετε νερό και μόλις πάρει βράση προσθέστε λίγο αλάτι μετά ρίξτε μέσα στο νερό το πακ τσόι για 1 λεπτό, μετά τραβήξτε το και βάλτε στο σε ένα πιάτο.

Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο πάνω από το πακ τσόι, περιχύστε με τη σάλτσα και σκορπίστε και μερικά goji berries. Έτοιμο!

Ψητός Μπακαλιάρος: Με αρωματικά χόρτα

Ψητός Μπακαλιάρος: 3 Μοναδικές συνταγές που θα αγαπήσετε

Υλικά

1 φιλετο μπακαλιάρο!
1 ξερό κρεμμύδι!
300 γρ. σπανάκι!
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα!
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο!
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας!
Λίγο αλάτι και πιπέρι!!!

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψάρι σε φέτες το βάζουμε σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα ψιλοκομμένα, το άνηθο, το χυμό ντομάτας λάδι και αλάτι και πιπέρι.

Μπακαλιάρος ψητός με αρωματικά χόρτα!!!

Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το ψάρι το βγάζουμε από το ταψάκι το τοποθετούμε σε ένα μπολ με καπάκι για να διατηρηθεί ζεστό. Ρίχνουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο στο ταψί και το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να πιεί τα υγρά του. Στο τέλος τοποθετούμε το ψάρι και σερβίρουμε ζεστό!!! Καλή επιτυχία!!!! ?

Ψητός Μπακαλιάρος: Με βελουτέ κρέμα λαχανικών

Ψητός Μπακαλιάρος: 3 Μοναδικές συνταγές που θα αγαπήσετε

Υλικά

3μεριδες
4 φύλλα από λάχανο
1 μεγάλο καρότο
1 μεγάλη πατάτα
1 κύβο ψαρικών
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ.γ. μαϊντανό
1 κ.γ. βούτυρο γάλακτος
1 μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το ψήσιμο του ψαριού
Λεμόνι (ανάλογα τα γούστα μας)

Εκτέλεση

Βραζουμε τα λαχανικα αφού τα κόψουμε σε κομματια

Προσθέτουμε τον κύβο κ το βουτυρο κ Βραζουμε για 20 λεπτα περιπου ως οτου να μαλακωσουν τα λαχανικά!

Πολτοποιουμε κ σουρώνουμε να πάρουμε μια κρεμώδη υφη βελούδινη χωρίς ίνες.Συμπληρωνουμε λίγο νεράκι από το βράσιμο ώστε να γίνει μια σούπα κρέμα,όχι πουρές!

Βάζουμε λίγο λαδι στο τηγάνι κ Ψηνουμε τον μπακαλιάρο από τις δυο μεριές.

Σερβιρουμε την κρεμα στο πιατο κ από πάνω τον μπακαλιάρο.

Γαρνιρουμε με λαδακι φρέσκο λεμονι κ αλατοπίπερο.Καλη μας όρεξη!

Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές για ψητό μπακαλιάρο.
Θα ακολουθήσει άρθρο για μπακαλιάρο τηγανητό και μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Προτεινόμενα