Ρολό κιμά στον φούρνο: Η συνταγή με πατάτες που λιώνουν στο στόμα και με την πιο δροσερή σάλτσα

Ρολό κιμά στον φούρνο: Η απόλυτη συνταγή από τον σεφ Λουκάκο

Μια διαφορετική συνταγή για το μαμαδίστικο φαγητό που όλοι αγαπάμε. Όλη η μαγεία κρύβεται στην σάλτσα που απογειώνει την γεύση.

Πρόκειται για το ρολό κιμά στον φούρνο με γαλλικές πατάτες σοτέ και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Κλασσικό φαγητό που συνήθως περιμένεις να το φας σε εορταστικό τραπέζι που θα σε καλέσουν. Γιατί όμως να περιμένεις εάν μπορείς να το φτιάξεις εσύ για σένα και όπως θες;

Η συνταγή του γνωστού σεφ Γιάννη Λουκάκου για ρολό κιμά στον φούρνο με γαλλικές πατάτες σοτέ είναι απίθανη και μπορείς να την δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Το ρολό κιμά είναι ένα γευστικότατο μαμαδίστικο φαγητό που οι περισσότεροι συνηθίζουμε να το βγάζουμε στα Κυριακάτικα τραπέζια μας. Είναι όμως και μια ιδανική επιλογή για το εορταστικό τραπέζι που μπορεί να σερβιριστεί μαζί με μια μεγάλη ποικιλία συνοδευτικών, όπως τηγανητές ή βραστές πατάτες, ρύζι πιλάφι, ζυμαρικά ή πουρέ.

Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος το προτείνει με γαλλικές πατάτες σοτέ και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού!

Οι οδηγίες για την συνταγή με το ρολό κιμά στον φούρνο

Για το ρολό

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμά από μοσχάρι
  • 300 γρ. κιμά από χοιρινό
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 100 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 15 γρ. αλάτι

Για τις πατάτες σοτέ

  • 1 κιλό πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι

  • 200 γρ. σαντιγί
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων