Ρολό κοτόπουλο: Πανεύκολη συνταγή με σάλτσα πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες στον φούρνο

Ρολό κοτόπουλο: Το ιδανικό φαγητό για το τραπέζι της Κυριακής

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν το ρολό κοτόπουλο. Γι’ αυτό σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή για ένα λαχταριστό ρολό κοτόπουλο με μελωμένες πατάτες στον φούρνο.

Υλικά

  • Πατατες 1 κιλό
  • Μουσταρδα 1κ.σ
  • Μελι 1κ.σ
  • Σάλτσα Ντομάτας 1κ.σ
  • Ελαιολαδο Λίγο
  • Θυμάρι Κατά βούληση

Για το ρολό κοτόπουλο

  • Κεφαλοτύρι Κατά βούληση
  • Πιπεριά Κατά βούληση 2 ειδών
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Μουσταρδα Κατά βούληση

Για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου

  • Πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
  • Νερό Λίγο
  • Βουτυρο 1 κ.σ
  • Σκορδο 1 μικρή σκελίδα
  • Για την σάλτσα πορτοκαλιού
  • Βουτυρο 1 κ.σ
  • Πορτοκαλι Χυμό από 4
  • Ζαχαρη 1κ.σ
  • Κονιάκ 1 σφηνάκι
  • Κορν Φλαουρ 1 κ.σ

Η συνταγή για το ρολό κοτόπουλο με πατάτες και σάλτσα πορτοκάλι

Εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες μας από την φλούδα τους. Τις κόβουμε σε στρογγυλές ροδέλες και σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μουστάρδα, το μέλι, την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να γίνει το μείγμα μας ομογενές.

Στην συνέχεια περιχύνουμε την μαρινάδα στις πατάτες και αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να πάει η μαρινάδα μας παντού. Ψήνουμε τις πατάτες μας στον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Για την συγκεκριμένη συνταγή έγινε ειδική παραγγελία από τον χασάπη για να φτιάξει εκείνος το κοτόπουλο. Ζητάμε λοιπόν από τον χασάπη μας, να μας φτιάξει ένα ρολό κοτόπουλου με κεφαλοτύρι, δύο ειδών πιπεριές, αλάτι πιπέρι και μουστάρδα.

Αφού έχουμε το ρολό κοτόπουλου στα χέρια μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το μαρινάρουμε με κόκκινη γλυκιά πάπρικα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.

Προσθέτουμε το βούτυρο και την σκελίδα σκόρδου κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια. Αφού τελειώσουμε με το μαρινάρισμα, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε να ψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα. Λίγο πριν γίνει, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ρολό κοτόπουλο να ροδίσει.

Εκτέλεση για την σάλτσα πορτοκάλι

Όσο γίνεται το κοτόπουλο εμείς ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το κονιάκ και αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μία βράση.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Όταν γίνει το ρολό μας, αφαιρούμε τους σπάγκους, το κόβουμε σε μερίδες και περιχύνουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα πορτοκαλιού.

Related posts

«Στα μελομακάρονα βάζω ντομάτα και κρεμμύδι»: Άφησε τους πάντες άφωνους η καινούργια Καλομοίρα

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα