Σαν cheesecake: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα και γιαούρτι

Σαν cheesecake: Το πιο δροσιστικό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου

Αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκοτάκι, μαρμελάδα φράουλα και κρέμα από γιαούρτι θα σας ξετρελάνει. Είναι ένα πανεύκολο γλυκάκι το οποίο γευστικά θυμίζει cheesecake.

Υλικά για τη στρώση μπισκότου

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

  • 800 γρ. γιαούρτι κλασικό
  • 4 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Υλικά για την επικάλυψη

  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες για το γλυκάκι που είναι σαν cheesecake

1) Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε.

2) Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

3) Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

4) Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.

5) Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).

6) Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι κλασικό και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.

8) Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.
9) Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.

10) Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.

11) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.

12) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

13) Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων