Σαν λουκούμι: Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι – Τα αγαπημένα των διατροφολόγων

Σαν λουκούμι: Και όμως τα μπιφτέκια λαχανικών είναι πεντανόστιμα

Είτε είστε χορτοφάγος, είτε ετοιμάζεστε για την περίοδο νηστείας, ή απλά ψάχνετε μια εναλλακτική και πιο υγιεινή συνταγή, τα μπιφτέκια λαχανικών θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Δεν στερούνται τίποτα στην γεύση σε σχέση με τα παραδοσιακά μπιφτέκια και γίνονται σαν λουκούμι.

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
  • 1 καρότο
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 μικρές πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Η συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών που θα σας ενθουσιάσουν

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι.
  • Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά. Αφού κρυώσει το μείγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
  • Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Εξαιρετική επιλογή για νηστεία ή και χορτοφάγους. Χαμηλά σε θερμίδες, άνετα μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό (σε μικρή ποσότητα) κάποιας πηγής πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, θαλασσινό). Αν κανείς το θέλει ως κύριο, κόψτε και λίγη σαλάτα δίπλα.

Related posts

Σαρώνει η Ελλάδα – Auτά είναι τα δυο ελληνικά ζυμαρικά στη λίστα με τα καλύτερα στο κόσμο

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα