Σαν να βγήκε από εστιατόριο: Το κόλπο για να μαγειρέψετε την ωραιότερη μπριζόλα στο τηγάνι – Το υλικό που απογειώνει το κρέας

Μπριζόλα: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τη μαγειρέψετε

Μερικές πολύτιμες συμβουλές έρχονται για να υποδείξουν τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψετε μία μπριζόλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει και θα είναι σαν να βγήκε από το καλύτερο εστιατορίο.

Καλό καρύκευμα, απόλυτος συγχρονισμός κι ένα καυτό τηγάνι είναι τα μόνα που χρειάζεσαι για μια μπριζόλα βγαλμένη από τον παράδεισο. Αυτό μας λέει η σεφ και διευθύντρια του Bon Appetit, Carla Lalli Music, αποφασισμένη να μας μυήσει στα μικρά μυστικά της μοσχαρίσιας μπριζόλας στο τηγάνι. Το Νο 1 βήμα είναι να προθερμάνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε όταν ακουμπήσει το κρέας στο σκεύος να μην κολλήσει.

Ο τρόπος για να μαγειρέψετε την ωραιότερη τηγανιτή μπριζόλα

Όταν η άκρη της μπριζόλας γίνει «χρυσαφί καφέ», όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι ώρα να τη γυρίσουμε. Δέκα λεπτά μετά, οφείλουμε να ελέγξουμε το κρέας με ένα θερμόμετρο.

Όταν δείξει 51-57 βαθμούς Κελσίου, έχει αγγίξει την επικράτεια του medium-rare. Και καθώς η μπριζόλα θα συνεχίσει να μαγειρεύεται για λίγο όταν τη βγάλουμε από τη φωτιά, δεν πρέπει να την παραψήσουμε, μας λέει. Το δικό της μυστικό γεύσης είναι το βούτυρο.

Λιωμένο βούτυρο με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο πάνω από τη ζεστή μπριζόλα εγγυάται εκρήξεις στον ουρανίσκο. Μετά το λουτρό του βουτύρου, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Πλέον είναι έτοιμη για το στόμα μας…

Related posts

Τυροτηγανίτες σαν λουκουμάδες

Viral ξανά σε δευτερόλεπτα ο Πετρετζίκης: Μετά τα μελομακάρονα, έφτιαξε σε 15′ την πιο αφράτη βασιλόπιτα και χωρίς μίξερ

Mεγάλο λάθος να βάζετε μόνο νερό στο ρύζι όταν το βράζετε – Το μυστικό των ξενοδοχείων